Margit Korshøj

Om Margit K.

OM MARGIT K.

Bæredygtige produkter 

Mit designs er skabt til at kunne holde både med hensyn til design og kvalitet og kan derfor bruges i mange år – og nej, der kommer ikke en ny kollektion hver halve år. Der kommer af og til lidt nyheder, men ellers er mit sortiment klassisk. Derfor har jeg heller ikke udsalg hvert halve år for at give plads til en ny kollektion. Det betyder, at når du køber mine produkter, så betaler du en fair pris.

De virksomheder jeg samarbejder med lever op til de europæiske standarter, der er sat af EU. Væverne og trykkerne er faglærte og utrolig dygtige og kompetente til deres håndværk.

Hvad får du, når du vælger et Margit K tørklæde? 

Ikke bare et tørklæde, men et stykke unikt tekstil, der kan mange ting, til dig, som er dedikeret til det enkelte stykke tøj i garderoben. Mine tørklæder er lavet med kærlighed til godt håndværk, smukt design og farver inspireret af den nordiske natur. Hvert tørklæde er lavet med menneskelig omhu og nænsomhed. Jeg tilstræber den magi, der opstår, når alle ting går op i en højere enhed.
Når mine kunder kommer og køber igen, fordi de har mistet et MARGIT K tørklæde, eller fordi de må have tørklædet i en anden farve, så ved jeg at jeg har nået målet. Det helt optimale er, når kreative kunder viser mig unikke og anderledes måde at bruge tørklædet på, og der opstår en form for samskabelse.

Rigetta Klint udtalte følgende om mine tørklæder. “Tørklæderne er ualmindeligt lækre, og som tekstilnørd mærker man straks, at kvaliteten er så god, at de er skabt til at holde længe, at price pr wear, og dermed også den impact materialeforbruget har på miljøet, må befinde sig et fornuftigt sted på skalaen”.

Jeg har også samarbejdet med andre, hvor jeg har lavet specielle design til netop deres produkter. I samarbejde med andre firmaer og museer står jeg for at designe gode produkter og produktionen af disse.

Det er produkter, som kan indgå i en sammenhæng med min egen design identitet. Jeg står blandt andet for redesign og genopvævning af de historiske Fanø tørklæder. Jeg er meget glad for, at jeg kan bidrage til, at traditionen omkring Fanø Dragterne, og at tørklæderne kan fortsætte.  Der er heldigvis mange, der kan se, at de smukke tørklæderne med kreativitet også kan bruges i en nutidig kontekst. Så med tiden bliver de helt sikkert moderne igen!

Kvinden bag Margit K. 

Min passion for tekstiler er noget, som har været en del af mig i mange år.
Jeg er uddannet fra Designskolen Kolding med vævning som speciale. Derudover er jeg vokset op med mine forældres tekstilvirksomhed som legeplads. Det kendskab til tekstilproduktion, som jeg fik gennem min opvækst, har været en stor hjælp i samarbejdet med mine producenter.

Margit Korshøj